Bądź z nami w kontakcie
Napisz lub zadzwoń do nas!
Bezpłatna infolinia serwisu konsumenta
Telefon: 800 174 902
Nasi konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00–17.00.
Serwis Konsumenta Nestlé
ul. Łódzka 153
62-800 Kalisz
Napisz do nas maila z zapytaniem: cs@pl.nestle.com
Adres producenta
Nestlé Polska SA
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Najczęściej zadawane pytania oraz odpowiedzi
 
      Błonnik, nazywany także włóknem pokarmowym, zaliczany jest do węglowodanów
                  złożonych. Występuje w dwóch formach: rozpuszczalnej i nierozpuszczalnej. Frakcja
                  rozpuszczalna pod wpływem wody pęcznieje w żołądku i w przewodzie pokarmowym ma
                  zdolność do tworzenia żeli, a frakcja nierozpuszczalna przyspiesza przemieszczanie się
                  treści w jelitach. Błonnik możesz znaleźć np. w nasionach, orzechach, warzywach,
                  owocach oraz zbożach. Liczne badania naukowe udowodniły cenne właściwości błonnika.
                
              Według zaleceń osoby dorosłe powinny spożywać 25 g błonnika na dobę.
                  Światowa Organizacja Zdrowia wskazuje, że właśnie taka ilość błonnika pozwala na prawidłowe
                  funkcjonowanie organizmu. Błonnik powinien znaleźć się także w codziennej diecie seniora na poziomie
                  minimum 20 g. Jego spożycie może być niższe w szczególnych przypadkach, np. w czasie
                  rekonwalescencji po przebytej chorobie.
                
              Udowodniono, że białko owsa ma wyższą wartość odżywczą niż to występujące
                  w pszenicy, życie, jęczmieniu oraz kukurydzy. Ponadto owies jest bezglutenowy
                
              Oczywiście! Gotowe owsianki są doskonałym wyborem na pożywne
                  śniadanie czy przekąskę. To również świetne źródło błonnika, a dodatek m.in. owoców
                  i witamin w najnowszych 3 wariantach owsianek NESVITA® zapewnia wsparcie różnych potrzeb
                  organizmu jak np. zdrowa skóra, odporność i trawienie.
                
              Na owsiankach NESVITA® znajdziesz system znakowania żywności Nutri-Score,
                  który pokazuje, jaka jest wartość odżywcza danego produktu w diecie. Nasze owsianki otrzymały
                  ocenę A, co oznacza, że warto je spożywać, ponieważ mają ważne składniki niezbędne w Twoim
                  codziennym menu.
                
              To naprawdę proste! Każdą owsiankę NESVITA® przygotujesz w zaledwie kilka
                  minut. Zagotuj wodę, przesyp zawartość torebki do miseczki i zalej ją 140 ml wrzątku (do
                  poziomu płatków). Wszystko dokładnie wymieszaj, odczekaj 3 minuty i ciesz się smakiem swojej
                  ulubionej owsianki! A nasze nowe owsianki „Zdrowa skóra”, „Trawienie” i „Odporność” możesz
                  przygotować z mlekiem, jogurtem albo napojem roślinnym!
                
              NESVITA® to idealna porcja wygodnej w przygotowaniu owsianki,
                  będącej źródłem naturalnego błonnika. Z pewnością docenisz ją za wyjątkowy smak
                  naturalnych, pełnoziarnistych płatków owsianych. Tworząc trzy nowe receptury zadbaliśmy też o to,
                  aby nasze produkty wspierały zdrowie. Znajdziesz w nich m.in. witaminy i składniki
                  mineralne, kawałki owoców i warzyw, ziarna czy odrobinę naturalnego miodu.
                
              Owsianka w saszetce będzie z Tobą zawsze tam, gdzie jej
                  potrzebujesz. W naszej ofercie znajdziesz aż 7 przepysznych smaków. Do wyboru masz
                  owsiankę truskawkową, wiśniową, malinową oraz jabłkową z cynamonem, a także owsiankę
                  NESVITA® „Trawienie” z wapniem i błonnikiem, „Odporność” z witaminą C i B6 czy „Zdrowa
                  skóra” z witaminą B2 i B3.
                
              Saszetkę z owsianką NESVITA® przechowuj w suchym i chłodnym
                  miejscu. Pamiętaj, aby przed spożyciem sprawdzić datę przydatności produktu, którą
                  znajdziesz na opakowaniu.